musicolog Selam,
EVO 4, iD4′ten farklı olarak, ilk mikrofon girişinin yerini alacak gitar ve bas gibi şeyler için bir enstrüman girişi olan iki mikrofon girişine sahip.
iD4′te ise ön tarafta ikinci bir girişte özel bir enstrüman girişi bulunan
tek bir mikrofon ön amfisine sahip.
İD4 TRS + olarak 3.5 mm TRS ye sahip ve 2 farklı kulaklık aynı anda kullanabiliyorsunuz.
İD4 Evo4 den 2 kat daha ağır. Çünkü daha çok metal aksamlı.
Evo4′de bir çok ayar tek düğmede toplanmış. Bu bazı zaman avantajlı olsada gain, input,output ses seviye ayarlarına daha hızlı ulaşmak ID4′de daha kullanışlı geldi bana. Tek tuş sevenler için Evo4 daha kullanışlı denebilir.
Her ikisinde de JFET teknojisi kullanılmış ensturuman girişlerinde. Bu,Ton farklılığı olmayacak anlamına geliyor enstruman kayıtları için. Fakat Mikrofon girişleri farklı. 58dB kazanç sunuyor her ikiside ancak İD4′ün preamp’ı (audiodent mic pre) 1 tık olsada öne geçebilir okuduğum kadadrıyla biraz daha analog karakter sunuyor ama evo4 (evo mic pre) nin smart gain yazılımıyla bu fark kapanır gibi çünkü değiştirilebilir özelliği var yazılımda ve kullanışlı + durumları var.
Kulağa zor gelecek kadar az olsada evo4 daha temiz ses taklit ediyor. Buradaki temizlik kalite anlamında değil bana göre.
İD4 evo’dan temizlik anlamında geride olsada, nihayi sonuçta karakter anlamında kaliteyi analog değer olarak düşünürsek (ki ben öyle düşünüyorum) İD4 bu anlamda bir tık önde diyebilirim.
Her ikiside alınırsa pişman etmez. Şu yüzden şu alınmaz diyeceğim bişey göremedim ben ama yukarıdaki verilere bakılırsa kişiye göre değişecektir.
Çift kulaklık şartsa İD4 alırdım. Sürekli taşıyacağım hafif olsun diyorsam EVO4 alırdım. Analog karakter çok önemliyse preamp farklılığından dolayı ID4 alırdım yinede anolog hissiyatı farkı dikkat edilmediği sürece oldukça azdır diye düşünüyorum. Ekonomik açıdan EVO4 700TL kadar daha ucuz.
Diğer arkadaşlarda yorum yaparsa eksikleri giderebiliriz
İD4 Bugünkü fiyatı : 2500TL :
EVO4 Bugünkü fiyat : 1.800TL :
Yararlandığım kaynak : Audient
Kaynak Bağlantısı : https://audient.com/tutorial/dual-converter-technology/